Οδηγός χρήσης της εκπαιδευτικής πλατφόρμας VIPTechJob

2. Πώς να πλοηγηθείτε στα μαθήματα

Η πλατφόρμα e-learning VIPTechJob ( https://howto.viptechjob.eu ) δημιουργήθηκε στο γνωστό LCMS Moodle. Αυτό σημαίνει ότι για τη χρήση της απαιτείται μόνο ένα κοινό πρόγραμμα περιήγησης στην συσκευή που προτιμάτε (επιτραπέζιο υπολογιστή, φορητό υπολογιστή, tablet ή smartphone) και σύνδεση στο διαδίκτυο.

Οι χρήστες smartphones και tablets ίσως προτιμήσουν την χρήση της εφαρμογής Moodle App για να περιηγηθούν στα μαθήματα. Η εφαρμογή Moodle App διατίθεται δωρεάν τόσο για συσκευές Android όσο και για iOS στα επίσημα καταστήματα. Ένα από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι η δυνατότητα πλοήγησης στο περιεχόμενο των μαθημάτων εκτός σύνδεσης. Οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης και χρήσης του Moodle App είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: Moodle app - MoodleDocs.


Επιλέξτε τη γλώσσα που προτιμάτε

Πέρα από τη μέθοδο που χρησιμοποιείτε για την περιήγηση στα μαθήματα, μπορείτε να επιλέξετε τη γλώσσα που προτιμάτε, επιλέγοντάς την από το πτυσσόμενο μενού επιλογής γλωσσών, στο πάνω μέρος της σελίδας, πριν ξεκινήσετε.


Home page screenshot

https://howto.viptechjob.eu

Τώρα, όσο βρίσκεστε ακόμα στην αρχική σελίδα, πλοηγηθείτε στην ενότητα "Courses" και επιλέξτε τα μαθήματα στη γλώσσα που επιθυμείτε (τα Αγγλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Ελληνικά και Ρουμάνικα, είναι προς το παρόν διαθέσιμα).

Πατήστε στο μάθημα με το οποίο θέλετε να ξεκινήσετε (σας συνιστούμε να ακολουθήσετε τη σειρά της πλατφόρμας) και θα μεταφερθείτε στη σελίδα σύνδεσης. Μπορείτε είτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό (θα εξηγήσουμε πώς να το κάνετε αργότερα) ή να έχετε απλώς πρόσβαση ως επισκέπτης. Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί το περιεχόμενο του μαθήματος που επιλέξατε.

Πάρτε το χρόνο σας για να διαβάσετε το περιεχόμενο. Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός και μπορείτε να δείτε τα μαθήματα όσες φορές θέλετε.