Οδηγός χρήσης της εκπαιδευτικής πλατφόρμας VIPTechJob

1. Εισαγωγή

"Τι είδους δουλειές μπορούν να κάνουν τα άτομα με προβλήματα όρασης... αν υπάρχουν καθόλου" Αυτή η ερώτηση πιθανώς έρχεται στο μυαλό πολλών ανθρώπων, ιδίως εκείνων που δεν γνωρίζουν καθόλου την τυφλότητα/ μειωμένη όραση. Εξάλλου, δεν είναι η όραση και η πιο δημοφιλής αίσθηση από όλες;

Ευτυχώς, τα άτομα με προβλήματα όρασης μπορούν να κάνουν πολλές δουλειές στις μέρες μας, ιδίως λόγω των νέων τεχνολογιών.

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα e-learning VIPTechJob στοχεύει στην παροχή γνώσεων, δεξιοτήτων και πόρων στα άτομα με προβλήματα όρασης που ψάχνουν εργασία για να τους βοηθήσει να κλείσουν μια συνέντευξη και, τελικά, μια θέση εργασίας.

Το περιεχόμενο της Πλατφόρμας είναι δημόσιο και προσβάσιμο από το Διαδίκτυο δωρεάν. Οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να περιηγηθούν στο περιεχόμενο χωρίς την ανάγκη δημιουργίας λογαριασμού χρήστη. Ωστόσο, η πλατφόρμα προσφέρει στους σπουδαστές την ευκαιρία να αποκτήσουν πιστοποιητικό συμμετοχής μετά την επιτυχία τους σε αυτοαξιολόγηση και αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο για εγγεγραμμένους χρήστες.

Η πλατφόρμα e-learning του VIPTechJob είναι ένα από τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου VIPTechJob: Εύκολη πρόσβαση στην αγορά εργασίας και συνδέεται επίσης με τα προϊόντα που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του VIPTechJob: Time 2 act!


Κύρια χαρακτηριστικά

  • Η πλατφόρμα e-learning VIPTechJob εμφανίζει περιεχόμενο είτε σε επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές είτε σε smartphones και tablets. Αρκεί ένα κοινό πρόγραμμα περιήγησης.

  • Ανταποκρίνεται σε διάφορες οθόνες , που σημαίνει ότι η διάταξη θα ταιριάζει αυτόματα σε κάθε μέγεθος οθόνης, ακόμη και όταν χρησιμοποιείται ένα εργαλείο για ζουμ.

  • Από την αρχή σχεδιάστηκε ώστε να είναι πλήρως προσβάσιμο για άτομα με τυφλότητα ή/και προβλήματα όρασης. Έχει δοκιμαστεί από νέους με προβλήματα όρασης σε όλη την Ευρώπη και, λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλιά τους, έχει διορθωθεί και βελτιωθεί.

  • Είναι συμβατό με τους κυριότερους αναγνώστες οθόνης.

  • Είναι πολύγλωσσο. Αναπτύχθηκε αρχικά στα αγγλικά και μεταφράστηκε στις γλώσσες των συνεργατών του έργου. Ομάδες εθελοντών σε όλη την Ευρώπη συνεργάζονται για τη μετάφραση σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες. Επιπλέον οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται περιεχόμενο και στη μητρική τους γλώσσα.

Η πλατφόρμα e-learning είναι ένα από τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου VIPTechJob: Εύκολη Πρόσβαση στην αγορά εργασίας και συνδέεται επίσης με τα προϊόντα που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του VIPTechJob: Time 2 Act!