Η Εργαλειοθήκη Προσβασιμότητας VIPTechJob, είναι ένα one-stop-shop για όλους τους χρήστες μας που ανήκουν σε πολλαπλά και διαφορετικά κοινωνικά πλαίσια: περιλαμβάνει εργαλεία και πόρους για την υποστήριξη των εργοδοτών που επιθυμούν να κατανοήσουν έννοιες όπως η προσβασιμότητα και η ένταξη στο χώρο εργασίας, των γραφείων ευρέσεως εργασίας, των εργαζομένων νεολαίας, των ειδικών υποστηριζόμενης απασχόλησης και των συμβούλων σταδιοδρομίας και σχολικών συμβούλων που εργάζονται με νέους με τυφλότητα/μειωμένη όραση/ΑμΠΟ, καθώς και των ίδιων των νέων με τυφλότητα/μειωμένη όραση/ΑμΠΟ, οι οποίοι θα μπορέσουν να συνδεθούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες με τους συνομηλίκους τους και, αναμφίβολα, να διευκολύνουν την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας και, ως εκ τούτου, να αυξήσουν τα επίπεδα κοινωνικής ένταξής τους.

Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε οδηγίες, πόρους και υλικά που θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε τα δικά σας εργαστήρια προσβασιμότητας. Τα εργαστήριά σας θα πρέπει να καλύπτουν τα ακόλουθα θέματα:

  1. Το Vip-Tech-Job: Time 2 Act! με λίγα λόγια – χρήση (άτομα με τυφλότητα & ΑμΠΟ) /εφαρμογή (εργοδόττες);
  2. Κοινωνικές δεξιότητες για άτομα με τυφλότητα/ΑμΠΟ;
  3. Ιδιαιτερότητες της αγοράς εργασίας, νομοθεσία για την αναπηρία στην Ευρώπη;
  4. Τεχνολογίες και προσαρμογή του χώρου εργασίας για καθολική πρόσβαση

Αυτοί οι οδηγοί περιέχουν πλήρως προσβάσιμα υποδείγματα για τη χρήση όλων των εργαλείων που αναπτύχθηκαν στα έργα VIPTechJob και VIPTechJob: Time 2 act!

Σε αυτόν τον χώρο μπορείτε να βρείτε ερωτήσεις από τους χρήστες της εκπαιδευτικής πλατφόρμας σχετικά με τα έργα VIPTechJob και τη VIPTechJob: Time 2 act!, καθώς και τις απαντήσεις που δόθηκαν από την ομάδα έργου. Παρακαλούμε, μη διστάσετε να προσθέσετε τις δικές σας ερωτήσεις σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε εδώ το θέμα που ψάχνετε ή χρειάζεστε διευκρινήσεις.