Οδηγός χρήσης του VIPTechJob Web App

3. Λογαριασμός υποψηφίου

Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει έναν δωρεάν λογαριασμό στο VIPTechJob Web App. Ο λογαριασμός υποψηφίου θα σας επιτρέψει να:

  • Βλέπετε τις λίστες με τις προσφορές εργασίας (δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό γι' αυτό όμως).

  • Δημιουργείτε και να διατηρείτε διάφορες εκδόσεις του βιογραφικού σας σημειώματος.

  • Να δείχνετε τα προσωπικά σας στοιχεία (αυτά που εσείς επιλέγετε) σε πιθανούς εργοδότες/υπεύθυνους προσλήψεων.

  • Μοιράζεστε δημόσια στο Διαδίκτυο το βιογραφικό σας σημείωμα, μόνο αν το επιθυμείτε.

  • Υποβάλετε αίτηση για ευκαιρίες εργασίας που δημοσιεύονται στο Web App από εταιρείες, μόνο με μερικά κλικ.


Για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό υποψηφίου, από την αρχική σελίδα, μετακινηθείτε πάνω στο μενού "Σύνδεση" και κάντε κλικ στο "Δημιουργία λογαριασμού υποψηφίου" στο μενού των επιλογών (εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε απλώς κλικ στο "Δημιουργία λογαριασμού υποψηφίου" στο προσβάσιμο μενού).  Θα μεταφερθείτε σε μια νέα σελίδα που θα εμφανίζει μια φόρμα εγγραφής. Συμπληρώστε τα απαιτούμενα πεδία (μόνο το ονοματεπώνυμό σας, το όνομα χρήστη, τον κωδικό πρόσβασης και το e-mail) και κάντε κλικ στο "Υποβολή".

Registration form screenshot

https://webapp.viptechjob.eu/create-your-applicant-account/

 

Αν όλα πήγαν σωστά, θα δείτε μια σελίδα καλωσορίσματος, η οποία θα σας καλεί να συνδεθείτε στην εφαρμογή Web με τα νέα σας στοιχεία.


Δημιουργήστε το πρώτο σας βιογραφικό σημείωμα

Αφού συνδεθείτε για πρώτη φορά με τον λογαριασμό σας ως υποψήφιος, θα δείτε τον (άδειο) κατάλογο των βιογραφικών σας σημειωμάτων και έναν σύνδεσμο με το κείμενοΠατήστε εδώ για να ανεβάσετε ένα νέο βιογραφικό σημείωμα”.

Πριν ξεκινήσετε να δημιουργείτε το πρώτο σας βιογραφικό σημείωμα, σας συνιστούμε να επισκεφθείτε τη δωρεάν εκπαιδευτική μας πλατφόρμα, όπου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη σύνταξη ενός ελκυστικού βιογραφικού σημειώματος και μιας συνοδευτικής επιστολής, συμβουλές, την νομοθεσία, πόρους και πολλά άλλα.

Αφού πατήσετε τον σύνδεσμο, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τη φόρμα που θα εμφανιστεί και να κάνετε κλικ στο "Υποβολή" όταν τελειώσετε. Η δομή της φόρμας ταιριάζει με τη μορφή που προτείνουμε στην εκπαιδευτική μας πλατφόρμα.

Μπορείτε να το αποθηκεύσετε πρόχειρα όποτε χρειαστείτε για να επεξεργαστείτε το βιογραφικό σημείωμα αργότερα, επιλέγοντάς το από τη λίστα Βιογραφικών σας ("Η λίστα βιογραφικών μου" στο κυρίως μενού).

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε εδώ ότι το περιεχόμενο του πεδίου "Περιγραφή αυτού του βιογραφικού σημειώματος" δεν εμφανίζεται στο βιογραφικό σας σημείωμα. Αυτό το πεδίο προορίζεται για την περιγραφή του βιογραφικού σημειώματος για δική σας αναφορά και κανείς άλλος εκτός από εσάς δεν μπορεί να το διαβάσει. Θα το βλέπετε ως απόσπασμα στη "Λίστα Βιογραφικών Μου".

Μπορείτε να δημιουργήσετε όσα βιογραφικά σημειώματα χρειάζεστε, ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία.

Παρακαλούμε, ελέγξτε προσεκτικά κάθε πεδίο του βιογραφικού σας πριν το χρησιμοποιήσετε. Πρέπει να δώσετε προσοχή και στην ορατότητα του βιογραφικού σας σημειώματος.

 

Ορατότητα βιογραφικού σημειώματος

Υπάρχει ένα ειδικό κουτάκι ("Ορατότητα βιογραφικού σημειώματος") στη φόρμα δημιουργίας βιογραφικού, το οποίο σας επιτρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε να καταστήσετε το βιογραφικό σας σημείωμα ορατό εκτός του Web App ή να το διατηρήσετε προσβάσιμο μόνο για τους χρήστες του VIPTechJob Web App. Από προεπιλογή, η ορατότητα του βιογραφικού σημειώματος δεν είναι επιλεγμένη, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο οι συνδεδεμένοι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Εάν επιλέξετε την ορατότητα του βιογραφικού σας σημειώματος, το VIPTechJob Web App θα δημιουργήσει αυτόματα έναν σύνδεσμο για αυτό και θα μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να εμφανίσετε το βιογραφικό σας σημείωμα σε ένα e-mail, σε μια φόρμα αίτησης εργασίας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ.

Μπορείτε να επιλέξετε την ορατότητα των βιογραφικών σας σημειωμάτων ξεχωριστά και μπορείτε να την αλλάξετε μετά τη δημιουργία τους, με την επεξεργασία των βιογραφικών σας σημειωμάτων.

 

Πώς να επεξεργαστείτε ή να διαγράψετε ένα βιογραφικό σημείωμα

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, το βιογραφικό σας σημείωμα δεν είναι ένα στατικό έγγραφο και θα πρέπει να το επανεξετάζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα και, φυσικά, κάθε φορά πριν το χρησιμοποιήσετε για να υποβάλετε αίτηση για μία προσφορά εργασίας.

Το VIPTechJob Web App σας επιτρέπει να δημιουργείτε διαφορετικές εκδόσεις του βιογραφικού σας σημειώματος (π.χ. για να τονίζετε διαφορετικές πτυχές της καριέρας σας ανάλογα με τη θέση εργασίας για την οποία θέλετε να υποβάλετε αίτηση) και μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε ανεξάρτητα για κάθε αίτηση.

Μόλις δημιουργηθεί, μπορείτε να έχετε πρόσβαση για επεξεργασία ή διαγραφή των βιογραφικών σας σημειωμάτων από τη "Η λίστα βιογραφικών μου". Απλώς πατήστε το κουμπί "Η λίστα βιογραφικών μου" στο προσβάσιμο μενού.

My Curricula List screenshot

https://webapp.viptechjob.eu/my-applicant-account/my-curricula-list/

 

Η λίστα βιογραφικών μου σας δείχνει όλα τα βιογραφικά που έχετε δημιουργήσει. Κάθε εγγραφή στη λίστα περιέχει:

  • Το όνομα του βιογραφικού σημειώματος που δημιουργείται αυτόματα από το Web App, σε έναν σύνδεσμο. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για να δείτε το βιογραφικό σας σημείωμα ή να τον αντιγράψετε για να μοιραστείτε το βιογραφικό σημείωμα. Εάν επιλέξατε να κρατήσετε το βιογραφικό σημείωμα ορατό μόνο μέσα στο VIPTechJob Web App, οι χρήστες του Διαδικτύου θα κληθούν να συνδεθούν στο Web App όταν ακολουθήσουν τον σύνδεσμο.

  • Η ημερομηνία δημιουργίας.

  • Η περιγραφή που καταχωρήσατε για δική σας αναφορά κατά τη δημιουργία του βιογραφικού σημειώματος.

  • Ένας σύνδεσμος για την επεξεργασία του βιογραφικού σημειώματος. Απλώς ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο για να ενημερώσετε/ ολοκληρώσετε το βιογραφικό σημείωμα.

  • Ένας σύνδεσμος για να διαγράψετε το βιογραφικό σημείωμα.


Πώς να κάνετε αίτηση για μια προσφορά εργασίας που δημοσιεύθηκε αρχικά στο VIPTechJob Web App

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να έχετε:

Εκτός αυτού, πιθανότατα γνωρίζετε πώς να αναζητάτε θέσεις εργασίας στο VIPTechJob Web App. Και τώρα ήρθε η ώρα να υποβάλετε αίτηση για μια προσφορά εργασίας.

Όπως είπαμε, εάν η προσφορά εργασίας προέρχεται από εξωτερική πηγή, θα πρέπει να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο που παρέχεται στις λεπτομέρειες της θέσης εργασίας και να προχωρήσετε όπως απαιτείται από τον εξωτερικό ιστότοπο/υπηρεσία. Παρακάτω, σας εξηγούμε πώς να υποβάλετε αίτηση όταν η προσφορά εργασίας δημοσιεύθηκε αρχικά στο VIPTechJob Web App.

  1. Μεταβείτε στη σελίδα αναζήτησης εργασίας

  2. Χρησιμοποιήστε το φίλτρο και ταξινομήστε τα αποτελέσματα όπως περιγράφεται στην ενότητα "Αναζήτηση προσφορών εργασίας και ταξινόμηση των αποτελεσμάτων" του παρόντος εγγράφου.

  3. Κάντε κλικ στο όνομα της προσφοράς εργασίας που σας ενδιαφέρει.

  4. Πλοηγηθείτε στο κάτω μέρος της προσφοράς εργασίας και θα δείτε τον τίτλο "Υποβολή αίτησης για αυτή την προσφορά εργασίας”, ορισμένες οδηγίες και μια λίστα επιλογών που εμφανίζει τα βιογραφικά σας σημειώματα. Επιλέξτε αυτό που είναι κατάλληλο για την προσφορά εργασίας και κάντε κλικ στο κουμπί "Υποβολή".


Apply for this Job Offer screenshot

Στιγμιότυπο από φόρμα αίτησης 


Προαιρετικά (σας συνιστούμε όμως να το κάνετε), μπορείτε να συμπεριλάβετε μία συνοδευτική επιστολή, πληκτρολογώντας το κείμενο στο πλαίσιο κειμένου "Συνοδευτική Επιστολή" πριν από την υποβολή της αίτησής σας. Ο εργοδότης θα λάβει τη συνοδευτική επιστολή σας, ως εισαγωγή της αίτησής σας, μαζί με το βιογραφικό σας σημείωμα.