Οδηγός χρήσης του VIPTechJob Web App

1. Εισαγωγή

Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να βρει κανείς στο Διαδίκτυο ιστότοπους ή εργαλεία για την αναζήτηση εργασίας ειδικά προσαρμοσμένα για άτομα με τυφλότητα/ προβλήματα όρασης (ΑμΠΟ). Ακόμα και σε άρθρα που γράφονται από άτομα που εργάζονται σε οργανώσεις που βοηθούν τους ΑμΠΟ, οι περισσότερες αναφορές αφορούν εφαρμογές και ιστότοπους γενικού περιεχομένου. Το VIPTechJob Web App ( https://webapp.viptechjob.eu ) επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται και να προβάλλουν περιεχόμενο που σχετίζεται με ευκαιρίες εργασίας κατάλληλες για άτομα με τυφλότητα/ προβλήματα όρασης, με έναν προσβάσιμο τρόπο.

Εκτός αυτού, τα άτομα με τυφλότητα/ προβλήματα όρασης, μπορούν να μοιράζονται τις ευκαιρίες εργασίας που θεωρούν ενδιαφέρουσες και για τους υπόλοιπους χρήστες- και φυσικά, μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις εργασίας τους με γρήγορο, προσβάσιμο και εύκολο τρόπο.

Οι εταιρείες καλούνται να δημοσιεύσουν τις ελεύθερες θέσεις εργασίας τους, να λάβουν αιτήσεις εργασίας και να αναζητήσουν τον καλύτερο υποψήφιο μεταξύ των βιογραφικών σημειωμάτων που έχουν αναρτηθεί στο Web App.

Το VIPTechJob Web App είναι ένα από τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου  VIPTechJob: Εύκολη Πρόσβαση στην αγορά εργασίας και συνδέεται επίσης με τα προϊόντα που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του VIPTechJob: Time 2 act!


Κύρια χαρακτηριστικά


  • Το  Web App εμφανίζει περιεχόμενο είτε σε επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές είτε σε smartphones και tablets. Αρκεί ένα κοινό πρόγραμμα περιήγησης.

  • Ανταποκρίνεται σε διάφορες οθόνες , που σημαίνει ότι η διάταξη θα ταιριάζει αυτόματα σε κάθε μέγεθος οθόνης, ακόμη και όταν χρησιμοποιείται ένα εργαλείο για ζουμ.

  • Από την αρχή σχεδιάστηκε ώστε να είναι πλήρως προσβάσιμο για άτομα με τυφλότητα ή/και προβλήματα όρασης. Έχει δοκιμαστεί από νέους με προβλήματα όρασης σε όλη την Ευρώπη και, λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλιά τους, έχει διορθωθεί και βελτιωθεί.

  • Είναι συμβατό με τους κυριότερους αναγνώστες οθόνης.

  • Είναι πολύγλωσσο. Αναπτύχθηκε αρχικά στα αγγλικά και μεταφράστηκε στις γλώσσες των συνεργατών του εργου. Ομάδες εθελοντών σε όλη την Ευρώπη συνεργάζονται για τη μετάφραση σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες. Επιπλέον οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται περιεχόμενο και στη μητρική τους γλώσσα.