Οδηγός χρήσης του VIPTechJob Web App

2. Τρόπος χρήσης: κατηγορίες λογαριασμών χρηστών και το περιβάλλον εργασίας του Web App

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί λογαριασμοί χρηστών στο VIPTechJob Web App: λογαριασμοί υποψηφίων και εταιρικοί λογαριασμοί. Ανάλογα με τον τύπο λογαριασμού που χρησιμοποιείτε, το περιβάλλον και οι διαθέσιμες λειτουργίες διαφέρουν. Παρακάτω θα σας εξηγήσουμε πώς να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες και πώς είναι η λειτουργία της πλατφόρμας για κάθε προφίλ χρήστη, αλλά πρώτα θα σας παρουσιάσουμε ένα από τα βασικά εργαλεία του Web App, τη σελίδα αναζήτησης εργασίας, η οποία είναι δημόσια στο Διαδίκτυο και είναι επίσης διαθέσιμη στο περιβάλλον εργασίας των χρηστών της VIPTechJob, ανεξάρτητα από τον τύπο λογαριασμού που διαθέτουν.


Η σελίδα αναζήτησης εργασίας

Αυτό το εργαλείο είναι ουσιαστικά ένας κατάλογος προσφορών εργασίας που ενημερώνεται σε καθημερινή βάση. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό για να ρίξετε μια ματιά στη λίστα. Το εργαλείο είναι δημόσιο και διαθέσιμο τόσο για τους υποψήφιους όσο και για τους εργοδότες/ υπεύθυνους πρόσληψης.

Job Search Page screenshot

https://webapp.viptechjob.eu/job-search-page/

 

Σε αυτό το τμήμα του Web App μπορείτε να:

  • Να αναζητήσετε προσφορές εργασίας που ταιριάζουν στην/στις εκάστοτε λέξη(εις)-κλειδι(ά).

  • Να ταξινομήσετε τις προσφορές εργασίας ανά δημιουργό προσφορών.

  • Να διατάξετε τις προσφορές εργασίας με βάση την ημερομηνία δημοσίευσης (από την πιο πρόσφατη στην πιο παλιά και το αντίθετο).

  • Να δείτε τις λεπτομέρειες κάθε μεμονωμένης προσφοράς εργασίας.

  • Να εγγραφείτε στις ειδοποιήσεις για νέες προσφορές εργασίας.

 

Εγγραφείτε σε άμεσες ειδοποιήσεις για προσφορές εργασίας

Για τη διευκόλυνσή σας, το VIPTechJob Web App σας δίνει τη δυνατότητα να εγγραφείτε σε ειδοποιήσεις, ώστε κάθε φορά που δημοσιεύεται μια νέα προσφορά εργασίας να λαμβάνετε μια ειδοποίηση από το πρόγραμμα περιήγησής σας, είτε στο κινητό/ tablet σας είτε στο φορητό/ επιτραπέζιο υπολογιστή σας. Για να εγγραφείτε, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί με την ένδειξη "Εγγραφή σε προσφορές εργασίας" (ένας κόκκινος κύκλος με καμπανάκι) στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.


Αναζήτηση προσφορών εργασίας και ταξινόμηση των αποτελεσμάτων

Πληκτρολογήστε τις λέξεις- κλειδιά που επιθυμείτε στο πλαίσιο κειμένου που θα βρείτε στο πάνω μέρος της σελίδας και επιλέξτε το επιθυμητό πεδίο και την κατεύθυνση με την οποία προτιμάτε να ταξινομήσετε τα αποτελέσματα. Κάντε κλικ στο κουμπί "Υποβολή" για να εμφανιστούν τα αποτελέσματα που ταιριάζουν με την αναζήτησή σας ή "Καθαρισμός" για να αφαιρέσετε τα φίλτρα και να περιηγηθείτε σε ολόκληρη τη λίστα.

Αφού φιλτράρετε και ταξινομήσετε τις προσφορές εργασίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία ελέγχου στο κάτω μέρος της σελίδας για να περιηγηθείτε στη λίστα. Εμφανίζεται μια περίληψη για κάθε προσφορά εργασίας. Για κάθε προσφορά, μπορείτε να:

  • Κάντε κλικ στο όνομα του δημιουργού και θα λάβετε μια λίστα με τις προσφορές εργασίας που έχουν δημοσιευτεί από αυτόν.

  • Κάντε κλικ σε μία από τις κατηγορίες στις οποίες περιλαμβάνεται η προσφορά εργασίας. Θα λάβετε μια λίστα με τις προσφορές εργασίας που ανήκουν στην εν λόγω κατηγορία.

  • Κάντε κλικ στον τίτλο της προσφοράς εργασίας, και θα λάβετε μια ενιαία προβολή της προσφοράς εργασίας, μαζί με όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν.

 

Ενιαία προβολή προσφοράς εργασίας

Η προβολή μεμονωμένης προσφοράς εργασίας σας εμφανίζει όλες τις λεπτομέρειες μιας προσφοράς εργασίας. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε προσφορές εργασίας όπως αυτή που διαβάζετε, κάνοντας κλικ στους συνδέσμους στα πεδία "Κατηγορία" και "Ετικέτες", εάν υπάρχουν.

Single job offer view screenshot

Στιγμιότυπο της προβολής μεμονωμένης προσφοράς εργασίας

 

Μόλις βρείτε την/τις πιο κατάλληλη/ες προσφορά/ες εργασίας για εσάς, ήρθε η ώρα να υποβάλετε αίτηση!

 

Υποβολή αίτησης για μια προσφορά εργασίας που περιλαμβάνεται στο VIPTechJob Web App

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για μια προσφορά εργασίας από το VIPTechJob Web App, ανάλογα με την προέλευσή της:

  • Εάν η προσφορά εργασίας δημοσιεύθηκε αρχικά σε υπηρεσία ή ιστότοπο συνεργάτη (τρίτου),
    • θα βρείτε έναν σύνδεσμο που παραπέμπει σε αυτόν τον ιστότοπο. Απλώς πρέπει να ακολουθήσετε το σύνδεσμο και να χρησιμοποιήσετε τις μεθόδους που είναι διαθέσιμες στον εξωτερικό ιστότοπο για να υποβάλετε αίτηση. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό στο Web App μας.

  • Εάν η προσφορά εργασίας προέρχεται από μια εταιρεία που τη δημοσίευσε στο VIPTechJob Web App, τότε θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό για να υποβάλετε αίτηση. Τα πλεονεκτήματα σε αυτή την περίπτωση είναι τα εξής:
    • Κατά την υποβολή της αίτησης πρέπει μόνο να επιλέξετε το πιο κατάλληλο βιογραφικό σημείωμα από αυτά που έχετε αποθηκεύσει στο VIPTechJob Web App. Η εταιρεία μπορεί να δει τα στοιχεία σας στο προφίλ του υποψηφίου σας
    • Η διαδικασία υποβολής αίτησης είναι πλήρως προσβάσιμη, καθώς δεν εμπλέκονται τρίτοι (οι οποίοι ενδέχεται να μην έχουν πλήρως προσβάσιμους ιστότοπους)

Θα σας εξηγήσουμε πώς να υποβάλετε αίτηση για μια προσφορά εργασίας που δημοσιεύθηκε αρχικά στο VIPTechJob Web App στη συνέχεια του παρόντος εγγράφου.

Για να επωφεληθείτε από όλες τις δυνατότητες και να μπορέσετε να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε διάφορες εκδόσεις του βιογραφικού σας σημειώματος (επισκεφθείτε την πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης VIPTechJob για να καταλάβετε γιατί πρέπει να διατηρείτε διάφορες εκδόσεις του βιογραφικού σας σημειώματος), πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό υποψηφίου.